Eerste TAM Toernooi TTV Rotak geslaagd Experiment

tamtoernooiokt2017

 

Donderdag 19 oktober werd het TAM toernooi voor de eerste keer door Rotak georganiseerd. De promotie ervan hadden we bewust op een laag pitje gehouden, slechts 2 facebook berichten en een bericht op deze website, en dat was het. We waren een beetje bang voor oliebollentoernooi achtige taferelen en we moesten het aantal deelnemers natuurlijk wel kunnen behapstukken met 7 tafels. Uiteindelijk kwamen er 24 deelnemers op het toernooi af, een aantal met supporters aanhang, en we hebben er met z’n allen een gezellige en geslaagde avond van gemaakt.

In rap tempo werden de deelnemers op sterkte ingedeeld en kwamen we uit op 4 poules. Om exact kwart voor 8 gingen de eerste wedstrijden van start. Omdat de poules nogal qua deelnemers aantal van elkaar verschilden, had iedere poule weer een ander schema. 2 poules speelden op 2 tafels, de andere 2 hadden aan 1 tafel genoeg. De jongste deelnemer telde 7 jaren, de oudste had net de 70 aangetikt. Met veel plezier en inzet werd er door iedereen gespeeld en alles verliep vlekkeloos.Ik heb gedurende de hele avond geen wanklank gehoord. 3 poules waren keurig op tijd klaar omstreeks kwart voor 11, de poule van de 4e/5e klasse, die bestond uit maar liefst 8 spelers, hadden een half uurtje langer nodig.

Geweldig vond ik het ook om te zien dat nestor en TAM koning Jaap Lode de moeite had genomen om de hele avond aanwezig te zijn, en hij had zelfs nog heerlijke bonbons voor de organisatoren meegenomen. Hartelijk dank hiervoor Jaap!

 De hoofdpoule bestond uit louter noordelijke divisiespelers die een 6 kamp, best of five, op 2 tafels speelden. Een groot deel van de wedstrijden ging over de volle 5 games, maar toch  viel er uiteindelijk niet echt een grote verrassing te noteren. Torenhoge favoriet Arnoud Hofman van Delta Impuls maakte zijn faam waar en won al zijn wedstrijden, ook al ging dat af en toe met heel wat moeite. Teamgenoot Sander Derkx werd 2e en dat was dan misschien wel enigszins verrassend, gezien zijn hopeloze vorm van de laatste maanden. Harry Kruizenga van The Batswingers legde beslag op de derde plaats. Geen BAM op het TAM voor Richard deze keer, want hij werd 4e. Wel geloof ik een matchpointje tegen Arnoud gemist, als ik het goed begrepen heb, maar helemaal zeker weet ik dat niet. Wadse Temme van Delta werd 5e en Jan Dijkstra van tegenwoordig The Batswingers was gekomen voor de poedelprijs en eiste die dan ook terecht op. Wel een knappe 2-3 nederlaag tegen Harry, dat moet gezegd worden. Er waren trouwens veel prijsjes, maar helaas bleek de poedelprijs van Jan net buiten de boot te vallen. Sorry Jan!

De hoofdpoule in actie

De hoofdpoule in actie

 De eerste klasse poule bestond uit een 5 kamp, die op 1 tafel 3 games, elke game telt mee, speelden. Het was een spannende aangelegenheid, vele partijen werden met 2-1 beslist, waarbij de uitslagen net zo goed andersom hadden kunnen uitvallen. er werden dus heel wat matchpointjes her en der gemist. De laatste wedstrijd, die tussen Erwin en Michel Nieuwold, moest beslissen wie er 1e werd. Michel moest met 3-0 winnen om Alex Westers op onderling resultaat nog van de troon te stoten. Het werd inderdaad 3-0, maar niet voor Michel. een ware broedermoord dus. Hierdoor werd Alex 1e. ondergetekende mocht de 2e plek opeisen, en Erwin Nieuwold werd 3e, vlak voor broer Michel. Jan Boerma kwam net een puntje tekort om de rode lantaarn te ontlopen.

De tweede/derde  klasse poule had net zoals de 1e klasse poule 5 deelnemers, dus werd ook hier hetzelfde schema gehanteerd als bij de 1e klasse. Voor mij verrassend, maar voor anderen blijkbaar weer helemaal niet, werd Andy Beshara, spelend in de GBTB, winnaar. Hij verloor alleen van noppenspecialist Henk Kuit van ANJA, de anderen werden resoluut verslagen. Jan van Stee van TALO werd, mede dankzij een knappe 3-0 op Henk, 2e in de poule. Henk zelf werd 3e, Albert Koffeman (Delta Impuls) legde beslag op de 4e plek, en clubgenoot Benjamin Latona, die hopeloos uit vorm is eindigde als 5e.

De poule van de 4e/5e klasse bestond zoals eerder gezegd uit 8 spelers. Zij speelden op 2 tafels, 3 games, iedere game telt mee. Lekker veel partijtjes dus. Ook 3 jeugdspelers in deze poule. Het mooie van deze groep was, dat iedere speler, nu ja, op 1 na dan, lid is van een andere vereniging. Deze spelersgroep had ook de meeste supporters meegenomen. Het was dus niet alleen aan de 2 tafels zelf, maar ook daaromheen een drukte van belang. Roel Nutbey van The Batswingers had gelukkig in de chaos de verantwoordelijkheid genomen om de uitslagen correct in te voeren. Favoriet voor de titel was Johan Ooms van Delta Impuls. Dit vond hijzelf ook, gezien zijn uitlatingen. Hij begon ook voortreffelijk met 4 keer 3-0 overwinningen op rij, maar hoogmoed komt voor de val, Johan. Tabe Hogewerf (Rotak) en Roel Nutbey wisten daarna Johan beide met 2-1 te verschalken. Dit maakte de laatste ronde tot een climax. Jeugdtalent Timothy Wong van GTTC had namelijk de koppositie van Johan overgenomen, sterker nog, had al zijn wedstrijden nog gewonnen.  En in de laatste ronde was het dus Timothy tegen Johan. Johan moest met 3-0 winnen om op de valreep nog weer aan kop te komen. Het lukte hem bijna, maar Timothy wist 1 game lang de lange noppen van Johan te trotseren en dat was net genoeg! Timothy werd dus 1e, Johan 2e, Roel 3e en Tabe 4e. De 5e plek was een prooi voor Justin van der laan van Argus. Tamme Beenes (Midstars) werd met zijn 6e plaats kampioen in de 5e klasse, door de onderlinge strijd met Aad Nijdam (Actief/Vries) in zijn voordeel te beslissen. Kersvers jeugdlid Alexander Nesterenko van Rotak werd 8e. Niet onvermeld mag blijven dat Tamme Beenes als enige deze 7 jarige super fanatieke jongeling 2 games, en daarmee de overwinning gunde. Trots als een pauw liep hij daarna als eerste naar de prijzentafel om een welverdiende reep chocola in ontvangst te mogen nemen.

Traditioneel werden er bij de prijsuitreiking naast de chocoladerepen vele soorten en maten van shampoo uitgedeeld. Slechts 5 ongelukkigen moesten zonder prijs  naar huis.  Aan de bar ging de gezelligheid nog een tijdje door en we kunnen wel spreken van een geslaagde aflevering van het TAM toernooi. Ik heb begrepen dat de volgende editie door The Batswingers in Yde/De Punt wordt georganiseerd, dus wellicht dat velen daar dan weer aanwezig zullen zijn. Bij Rotak is het volgende evenement op het programma de tweede editie van het oliebollentoernooi op donderdagavond 28 december. nadere informatie volgt deze week!

Erwin Heijnen