Record aantal Deelnemers bij Zomertafeltennis Rotak

 img_zomertafeltennisrotak13juli17

 Wild West taferelen bij Rotak. De Pistol Bats van Lex Bruijn knalden er lustig op los. Het was even wennen, met name de backhand speelt heel anders, maar al met al was het prima te doen……… Maar liefst 33 liefhebbers hadden 13 juli de weg naar De Rodenburghal gevonden. Daarmee is het record van 31 deelnemers uit de boeken geschoten. 4 dames, 26 heren en 3 jeugdspelers genoten met volle teugen.

Met het aantal deelnemers groeit ook de diversiteit. 11 verschillende verenigingen en 1 recreant waren aanwezig. De jongste telg telde net 12 jaren, de 2 nestors waren de 70 reeds gepasseerd. Met verbazing, onverholen bewondering en respect sloegen een paar niet tafeltennissende barbezetters in de kantine het schouwspel van de fanatieke “oudjes” gade. Zo zie je maar weer eens, tafeltennis verbindt jong en oud, we mogen trots zijn op onze geweldig mooie en super sociale sport !

Respect is er voor de eerste nestor Arend Nijdam, misschien wel de meest fanatieke liefhebber uit het noorden. Hij was om half 9 eigenlijk al wel klaar, had zijn spullen reeds naar de auto gebracht. Maar ja, als dan ene Arnoud Hofman plots aanbiedt even te willen sparren, ja dan kruipt het bloed waar het misschien beter niet kan gaan. An irresistible offer, en dat vond Aad zelf ook. Volgens mij hebben ze zeker een uur met zijn 2en achter de tafel gestaan. Oh,oh, Aad ik hoop, dat je niet teveel spierpijn hebt gekregen vrijdag……

Respect ook voor de andere nestor Fre Jansen van Oldambt.  Samen met zijn teamgenoten Sebastiaan Verheul, Gert Jan Takens en clubgenoot Bart Kruyer had hij de “verre” reis vanuit Finsterwolde naar Leek ondernomen. De aanwezigheid van zoon Robert, uitkomend voor Delta Impuls speelde wellicht ook een rol. De 70 gepasseerd, maar toch nog steeds een hele goede 1e klasse speler, dat zullen er niet veel van ons later nog kunnen zeggen. Fre, dank voor je aanwezigheid, je hebt er werkelijk geen idee van, hoevelen je hebt verbaast en vermaakt met je verdedigende spel…..je hebt een hele fanbase Rodenburgers, die verder niets met tafeltennis hebben (of hadden) er bijgekregen!

En dan de jonge telg….Ruben van der Laan van Argus. Samen met zomertafeltennis fan broer Justin en moeder aanwezig. Kosto Veninga was er als de kippen bij om hem op te vangen. Het was een genot om naar je spel te kijken. Af en toe even stoppen, want je wordt wat sneller vermoeid door die ellendige rot ziekte, maar daarna gewoon weer doorgaan, wat had je een plezier!  Fijn dat je er bij was Ruben!!

Was het niveau van vorige week over de hele linie behoorlijk hoog, deze week waren er gelukkig ook vele 4e, 5e en 6e klasse spelers aanwezig. De dames Jolanda, Christine en Tryntsje vonden elkaar en Menno Postma was de ” gelukkige” die, onder het toeziend oog van zijn meegekomen vrouw, het trio mocht completeren voor een lekker potje dubbel.

Volgende week ben ik even een aantal dagen met vakantie. Heerlijk fietsen, strandhangen, maar vooral lekker zeevissen op het mooie Terschelling. Gelukkig heeft Arnoud Hofman aangeboden het volgende verslag te schrijven. Hartelijk dank alvast daarvoor Arnoud!!  het entree geld van 2 Euro kan komende week het beste betaald worden in de kantine aan de bar aan Sikko Cazemier.

Nog wat opmerkelijke zaken:

Wist je dat Hans Vlig pas om 22:00 binnen kwam, maar toch nog zeker 90 minuten heerlijk heeft gespeeld ?

Dat als het zo druk blijft, we de mogelijkheid hebben meer tafels te regelen?

Dat Christine heel goed kan masseren? Vraag maar aan Nuas

Dat Nuas hele sterke rugspieren heeft? Vraag maar aan Christine

Dat vele deelnemers niet met dezelfde auto terug rijden, als waarmee ze zijn gekomen?

Dat het tapbier steeds lekkerder schijnt te worden? vraag maar aan Jan Nicolai en Eddy Friso

Ik aan het eind van de avond een rondje heb gegeven bestaande uit 3 chocomel en 1 bier?

 

Volgende week donderdag 20 juli is de volgende editie van het zomertafeltennis bij Rotak, aanvang 19:30. Iedereen is weer van harte welkom!

En zoals de traditie is wil ik alle deelnemers weer eervol vermelden en bedanken voor hun aanwezigheid:

Bart Kruyer, Gert Jan Takens, Fre Jansen, Sebastiaan Verheul, Harry Kruizenga, Jolanda van den Hoogen, Petra Keurhorst, Ruben van der Laan, Justin van der Laan, Nuas Yonnus Abdulhassan, Arend Nijdam, Albert Koffeman, Lex Bruijn, Rob van Wetten, Erwin Heijnen, Alex Westers, Jan Dijkstra, Frank Stolp, Tabe Hoogerwerf, Kevin Heijnen, Benjamin Latona, Arnoud Hofman, Sander Derkx, Christine Peterson, Tryntsje van Ommen, Kosto Veninga, Hans Vlig, Eddy Friso, Jan Nicolai, Robert Jansen, Feddy Minkes, Henk Kuit en Menno Postma.

 

Uw correspondent

Erwin Heijnen