Zomertafeltennis Rotak blijft populair

Zomertafeltennis uit de oude doos: juli 2015

De 4e week van het zomertafeltennis in Leek van donderdag 11 augustus gaat waarschijnlijk de historie in als die van de langste speelavond. Ik had zelf niet zo op de tijd gelet en de zaalbeheerder vond het blijkbaar ook allemaal wel best. Dat er ook aardig wat geconsumeerd werd zal daar ongetwijfeld deels debet aan zijn geweest. Zo kon het gebeuren dat rond half 12 alle 7 tafels nog bezet waren en er uiteindelijk pas om 10 voor 12 een punt achter deze aflevering werd gezet.

De opkomst was weer uitstekend met 30 deelnemers. Onder hen 5 spelers die dit jaar voor het eerst aanwezig waren: Hans Hoendervanger, Alfons Brink, Jan Zuur, Joost Mulder en Remco de Boer. Was het tot nu toe eigenlijk altijd zo, dat nagenoeg iedereen, op laatkomer Richard Roossien na dan, tussen half en kwart voor 8 wel aanwezig was, de laatste paar weken zien we dat er ook na 9 uur nog  groepjes spelers arriveren. Behalve  Richard  dan, want die komt juist de laatste 2 weken weer keurig op tijd. De Rotakkers, ikzelf natuurlijk uitgezonderd, komen trouwens zo wie zo altijd chronisch laat, deze week in de personen van Alex en Rob. En het moet gezegd, nieuw lid Leroy Leffting  heeft zich deze eigenschap reeds in een mum van tijd volledig meester gemaakt en sluit  daarmee naadloos aan bij een twijfelachtige Rotakker traditie.

Zelf heb ik deze avond maar kort achter de tafels gestaan. Wel een groeiende vorm bevestigd gezien in een eclatante 3-0 zege op Milo (Sorry Milo!) en gedubbeld met Alex tegen Alfons en Hans, maar dat was het ook wel. Ik wilde deze avond het tafereel eens vanaf de zijkant beleven en heb terloops een soort van enquete gehouden om te zien waarom zovelen regelmatig het zomertafeltennis bij Rotak met een bezoek vereren. Wat mij is opgevallen is dat de sfeer zo ontzettend ontspannen is, dat het spelplezier ervan af spat en de vele wedstrijdjes uitermate sportief verlopen. Ik heb echt genietend aan de kant gestaan. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met de meest genoemde punten door de deelnemers in volgorde van populariteit:

Positief:

1 Veel spelers van het  eigen niveau
2 Mooie, snelle vloer met voldoende ruimte achter de tafels
3 Ontspannen sfeer en gezelligheid
4 Gezellige kantine met uitzicht op alle tafels.
5 Veel tegenstanders die je in de competitie niet tegen komt
6 Er is lekker koud bier van de tap !!

Negatief:

1 Door het steeds groeiende aantal deelnemers zijn 7 tafels met name aan het begin van de avond een beetje weinig.

We moeten volgend jaar maar eens zien of we bij een andere vereniging wat tafels kunnen lenen tijdens de zomervakantie. Als iemand een club weet die hieraan medewerking zou willen verlenen dan hoor ik dat graag! Het vervoer regelt Rotak dan wel.

Donderdag 18 augustus gaan we weer los vanaf 19:30. Ter overvloede wellicht, maar iedereen is weer van harte welkom !

En natuurlijk weer dank aan alle spelers die deze gezellige avond mogelijk hebben gemaakt:

Joost Mulder, Johan Bosma, Jan Boerma, Bart Oliva, Ido Doorn, Roel Lubben, Alfons Brink, Hans Hoendervanger, Rob van Wetten, Alex Westers, Leroy Leffting, Kevin Heijnen, Benjamin Latona, Albert Koffeman, Kosto Veninga, Milo van der Kruis, Nuas Yonnus Abdulhasan,Christine Peterson, Arnoud Hofman, Sander Derkxs, Johan Ooms, Jan Zuur, Richard Roossien, Jan Ale Maat, Henk Kuit, Jan Nicolai, Eddy Friso, Remco de Boer.

Erwin Heijnen