Zomertafeltennis Rotak breekt Record met aantal Deelnemers

Overzicht Zomertafeltennis 28 Juli 2016

Overzicht Zomertafeltennis 28 Juli 2016

Op donderdag 28 Juli waren op voorhand alle ingrediënten al aanwezig voor een hoge opkomst: het weer was ideaal, niet te warm met af en toe een regenbui, de website had de afgelopen week meer bezoekers getrokken dan ooit en van vele kanten werd ik afgelopen week begroet met: ” Mister Rotak, tot donderdag! “. Om exact 19:30 stonden alle 7 tafels klaar, mede dankzij de helpende handen van zoon Kevin, Kosto, Justin en de vader van Justin die reeds om kwart over 7 aanwezig waren.

Het tafeltennis mag dan in zijn algemeenheid dalen in populariteit,dit geldt zeker niet voor het zomertafeltennis. Liefst 30 deelnemers kwamen deze aflevering naar de Rodenburghal, zodat het wel een kleine reünie leek. Voor het eerst ook waren de friezen niet in de meerderheid, ook al moet ik daarbij eerlijk aangeven dat je dan wel alle niet Friesland provincialen bij elkaar moet nemen; 14 friezen tegenover 16 niet friezen.

Onder de niet friezen ook 2 deelnemers uit de provincie Overijssel: Niek Starke en Matthias Dul uit Dedemsvaart die er 2 keer een uur en 15 minuten reistijd voor over hadden om  het Leekster tafeltennis spektakel mee te kunnen maken. Op de overzichtsfoto op de voorgrond in actie, Matthias deels verscholen achter een paal, tegen  het gelegenheids-duo Justin en Wadse.

Daarachter op tafel 2 zien we de tegenwoordig kale ” sloopkogel” Sander van Delta in actie tegen “altijd in lange broek” Menno van Rotak die voor het eerst dit jaar aanwezig was.Op tafel 3 dan de 6 jarige Martijn die les krijgt van die “lange uit Heerenveen”Arnoud en “Mr big smile” Kosto.

Met veel genoegen zag ik ook een aantal oude bekenden langskomen. Zo was daar good old Henk Hommes, die wellicht door de drukte of wellicht door de vele geanimeerde gesprekken die hij voerde uiteindelijk besloot de tafeltennis spullen maar niet uit de tas te halen. Harry Kruizinga, die Linda thuis had moeten laten vanwege een plotseling ziek geworden dochter, beterschap Linda! En ook de heren Jan Boerma, door mijn zoon vroeger in zijn jeugdige onschuld liefkozend meneer “snuifmans”genoemd en Henk Mulder, MULDERRRRR! van Tjuchem maakten hun opwachting, eerst in de kantine onder het genot van een kop koffie, daarna op het slagveld achter de tafels.

Tot 11 uur werd er door gespeeld, al moesten de heren Arnoud Hofman en Richard Roossien voorzichtig gemaand worden hun onderlinge strijd te staken omdat het toch echt 11 uur was geweest. De heren hebben dan ook afgesproken komende donderdag het ego-duel als eerste voort te gaan zetten. Richard fluisterde mij nog in, dat als hij alles op Arnouds lichaam speelt en de ballen kort houdt, hij moet kunnen winnen. We zullen het donderdag gaan zien!

Aan de bar bleef het nog lang gezellig met Richard, Milo, Menno, Leroy en  Wadse.

Wellicht gaan we op donderdag 25 augustus bij voldoende animo een toernooi organiseren volgens het TAM model. Mocht je dit leuk vinden, laat het mij dan even via facebook weten. Hoe meer reakties ik krijg, hoe eerder ik besluit het door te laten gaan.  Info zal spoedig volgen

Donderdag 4 augustus is de volgende editie vanaf 19:30. Uiteraard is iedereen weer van harte welkom.

En zoals altijd weer dank aan alle deelnemers:

Harry Kruizinga, Richard Roossien, Jan Boerma, Henk Mulder, Henk Hommes, Niek Starke, Matthias Dul, Kevin Heijnen, Benjamin Latona, Justin van der Laan, Arnoud Hofman, Sander Derkxs, Wadse Temme, Johan Veldhuis, Johan Ooms, Tryntsje van Ommen, Jan Dijkstra, Menno de Kruif, Martijn, Leroy, Jan Nicolai, Eddy Friso, Milo van der Kruis, Albert Koffeman, Wim van der Wijngaard, Harry Lamers, Kosto Veninga, Henk Kuit, Johan Bosma.

Erwin Heijnen