Zomertafeltennis Rotak draait weer op volle toeren

file

 

Na een wat aarzelend begin in de eerste week, met 12 deelnemers, werd het in week 2 alweer gezellig druk bij Rotak. Een beach korfbal toernooi voor de ingang van De Rodenburghal zorgde ervoor dat de tafeltennissers zich eerst een weg moesten banen langs horden opgewonden korfbal kippen en hanen, alvorens men de speeltafels kon bereiken. Buiten was het 23 graden, binnen in de zaal wees de thermometer 25 aan. Dat was dan ook meteen het enige minpuntje van de avond. Ter compensatie werd een zijwand van de hal opengegooid, die snel voor de nodige verkoeling zorgde. 

Het niveau van deze avond was behoorlijk hoog, 6 noordelijke divisie spelers kwamen opdraven. Het leeuwendeel hiervan bestond uit het complete eerste team van Delta Impuls , bestaande uit Wadse Temme, Sander Derkx, Arnoud Hofman en aanwinst Hans Vlig, overgekomen van TTV Emmeloord. De andere 2 vedetten waren Richard Roossien en Frank Stolp. Ook het gehalte aan 1e en 2e klassers was deze avond aanzienlijk. De jeugd werd vertegenwoordigd door Justin van der Laan (Argus), Mark Hankel en Kevin Heijnen, beide uitkomend voor Delta Impuls. Enige dame van de avond was Jolanda van den Hoogen, lid van Idefix en Vinkhuizen. Zij probeert volgende week wat meer dames naar leek mee te nemen. Ik hoop van harte dat het haar gaat lukken !

Fijn om te zien was dat, mede door de promotie in de regio bladen, er ook een paar lokale nieuwsgierigen kwamen opdagen, die wel eens een balletje wilden slaan. Na afloop werd ik door 2 van hen om advies gevraagd waar zij een batje met rubbers konden kopen en wat ze dan het beste konden gaan gebruiken. Ik voel weer een paar nieuwe leden voor Rotak aankomen. Dat zou natuurlijk heel mooi zijn, zo groot is de club namelijk niet meer met slechts 14 leden.

Zoals altijd bij het zomertafeltennis werd er in ontspannen sfeer gespeeld. iedereen speelde tegen iedereen, niveau was van ondergeschikt belang. Jolanda werd eens flink onderhanden genomen door eerst Kosto en daarna Arnoud, wat zij met veel plezier onderging. Tafeltennis technisch natuurlijk, dat moge duidelijk zijn…….Wat later op de avond zochten de matadoren elkaar dan toch wat nadrukkelijker op, het stadium van besnuffelen en bespieden was voorbij. Frank kreeg volgens eigen masochistisch zeggen een heerlijk pak slaag van Hans en daarna van Sander in straight games maar won dan wel weer met 3-1 van Richard. De avond eindigde bijna traditioneel met de clash tussen Arnoud en Richard, die met 3-2 in het voordeel van Delta werd beslecht.

Tussen de bedrijven door zorgde een koud drankje aan de bar voor een dankbare verkoeling en ook buiten was het plezierig toeven bij het aanschouwen van de fanatieke korfbal duels. Ik heb begrepen dat volgende week de korfballers op herhaling gaan, maar dat er deze keer gevolley-balled gaat worden. Toch merkwaardig……stel je eens voor dat wij bij het tafeltennis zouden besluiten te gaan voetballen, denk niet dat er veel deelnemers zullen komen……maar goed, ik vind alles prima! Volleybal is trouwens leuker om naar te kijken dan korfbal, naar mijn idee, dus dat komt dan mooi uit.

Na afloop vonden menige koude tap biertjes hun weg naar binnen bij een aantal spelers. Een mooi moment om de ingediende teamsamenstellingen en de kansen van de diverse teams te bespreken die hoger willen spelen. Batswingers en DTTC lijken de grootste kansen te hebben op een plek in de Noordelijke 2e divisie, zeker na het wegvallen van de kansen van Delta Impuls 2 door een verrassende teamwijziging op het laatste moment. Dit zou dan een aardverschuiving teweeg brengen in de doorstroming van diverse teams in de regio Groningen. Maar…..uiteraard is op dit moment niets zeker, we wachten het af. Verder waren de terugkeer van Peter Swama bij Assen en Richard Heeres bij FTTC als ook de versterking van Buitenpost met Jaap van Tijum dankbare gespreksonderwerpen in het roddelcircuit.

 

Volgende week donderdag 13 juli is de volgende editie van het zomertafeltennis bij Rotak, aanvang 19:30. Iedereen is weer van harte welkom!

En zoals de traditie is wil ik alle deelnemers weer eervol vermelden en bedanken voor hun aanwezigheid:

Jolanda van den Hoogen, Richard Roossien, Henk Kuit, Justin van der Laan, Nuas Yonnus Abdulhassan, Lex Bruijn, Rob van Wetten, Erwin Heijnen, Frank Stolp, Kevin Heijnen, Jan Zuur, Arnoud Hofman, Kosto Veninga, Wadse Temme, Hans Vlig, Mark Hankel, Sander Derkx, Jan Dijkstra, Alex Westers, Hans van Wieren, Abdil Sarkolamec, John Boonstra, Kevin Gjaltema, Gaatse Gjaltema, Kristof van Duinen en Richard Lemenga

 

Uw correspondent:

Erwin Heijnen