Zomertafeltennis Rotak: veel Plezier-en Chocomel- in Week 4!

 

 img_zomertafeltennis1317rotak

Omdat de vakantievierende ‘Mister Zomertafeltennis’ Erwin Heijnen donderdag 20 juli met een hapje en een drankje in een leuk restaurant op Terschelling zat (neem ik aan tenminste, aangezien het strand met het wisselvallige weer niet echt aantrekkelijk leek), heb ik dit keer de eer verslag uit te brengen van een gezellig en warm avondje zomertafeltennis bij TTV Rotak.( Erwin:  Inderdaad Arnoud, op dat moment zat ik te genieten van een sate van de haas, met gepofte aardappel en patat en een heerlijke salade in restaurant “De Rustende Jager, in Formerum. Op Terschelling was het trouwens op dat moment stralend zomerweer). Snel werden de zijdeuren van de sporthal geopend en was het weer goed toeven in de Rodenburghal. Met buiten soms een flinke hoosbui voelde de ruime hal knus aan.

 Na het ‘koppen tellen’ bleek dat er wel gesproken mocht worden van een kalme Zomertafeltennis-ronde. Omdat broer Justin genoot van een barbecue was Ruben van der Laan de enige jeugdspeler in Leek, maar zeker niet de minste! Ikzelf heb een goed uur met hem in mogen spelen, waarbij ik af en toe een goed uitgevoerde forehand-smash om mijn oren kreeg. Voordat Ruben weer naar huis vertrok voorzag de Noordelijke topspeler Harry Kruizenga hem nog van wat ‘tips and tricks’. Een sportief en waardevol avondje voor Ruben, dus.

Net zo waardevol was mijn (inmiddels traditionele) training met verdediger Henk Kuit. Ik kon blijven openen met m’n backhand, maar de ‘Noppenkoning’ van TTV Anja bleef de ballen terugspelen… net zolang tot ik de bal weer in het net sloeg. Henk blij, ik balen (maar stiekem ook wel een beetje trots op die man). Eén ding is zeker: Henk en ik zullen, zo vast als een huis, aan de competitie beginnen.

Tussen alle balwisselingen door stapten de spelers zo nu en dan de kantine binnen voor een drankje en een babbeltje bij en met barman Sikko. Ook werd nieuwsgierig een blik geworpen (en zeker niet alleen op de tussenstand) op het grote scherm. Daarop streden de Nederlandse voetbaldames tegen Denemarken, maar af en toe ook een beetje tegen zichzelf; iets waar Milo dezelfde avond over mee kon praten.

De man in vorm was donderdag, mede dankzij enkele technische tips van Jan Zuur, kersvers Delta Impuls-speler Hans Vlig. Op één avond winnen van Richard Roossien én ruim winnen van teamgenoot Sander Derkx (twee keer zelfs) doen niet veel spelers hem na. Na afloop genoot hij van een meegenomen stroopwafel. Ik denk dat die niet eerder zo lekker smaakte…

Wat nog beter smaakte was de ‘cooling-down’ van gastheer Sikko aan het einde van de avond: chocolademelk (het favoriete teamdrankje van Delta Impuls 1), speciaal geserveerd in een uit de diepvriezer afkomstige beker. Hij is overigens nog nooit zo blij geweest met de delegatie ‘Chocomel-spelers’ uit Friesland. Verkocht hij eerder bijna geen chocolademelk, nu slinkt zijn voorraad sneller dan ooit tevoren, sterker… hij kon de vraag niet aan. Gelukkig had hij met Fristi een meer dan goed alternatief.

Ik eindig dit verslag zoals gebruikelijk met de namen van alle aanwezige ‘matadoren’:

Milo van der Kruis, Jan Zuur, Sander Derkx, Hans Vlig, Eddy Friso, Jan Nicolai, Alex Westers, Frank Stolp, Richard Roossien, Ruben van der Laan, Arnoud Hofman, Linda van der Veen, Harry Kruizenga, Albert Koffeman en Henk Kuit.

Volgende week donderdag 27 Juli om 19:30 is iedereen weer van harte welkom in de Rodenburghal voor de volgende aflevering van het zomertafeltennis. Erwin is er dan ook weer bij

Arnoud Hofman