Zomertafeltennis Rotak week 10, een mooie Afsluiting

Zomertafeltennis van een paar weken gelden, foto van Henk Kuit

Zomertafeltennis van een paar weken geleden, foto van Henk Kuit

Donderdag 31 augustus was het alweer de laatste editie van het zomertafeltennis in Leek. Alle vorige jaren was het altijd vrij rustig in de laatste week, met name omdat veel clubs in Friesland dan weer in de eigen zaal aantreden. We verwachtten dus niet al te veel deelnemers. Omstreeks half 8 leek dit bevestigd te worden met maar 6 aanwezige spelers. Een uurtje later bleek dat we ons hadden vergist. Met 28 deelnemers waren er zelfs nog meer dan een week geleden. Zelfs in de laatste week nog weer vele nieuwe gezichten: Johan Vogelzang en Steven Pieter IJkema (MTV’14), Hans Valster en Ararad Ohanisian (Reflex’65), Nils Martin en Bert Rozema (The Batswingers) en Ria Roossien (Midstars).

Hofleverancier was deze avond the Batswingers met maar liefst 9 spelers. Eigenlijk zelfs 12, als je de rotakkers Jan Dijkstra en Tabe Hogewerf, in de competitie uitkomend voor de club uit Yde, en ook Arend Nijdam, uitkomend voor Actief/Vries meetelt. Ze staan tenslotte op de ledenlijst. Jan Dijkstra was trouwens als een kind zo blij met zijn nieuwe Batswingers wedstrijdshirt en trainingspak, die voorzitter Henk Wright voor hem had meegenomen. Ik wens Jan, Frank, Linda en Harry heel veel succes toe in de noordelijke 2e divisie. Frank kon er helaas, vanwege een buikgriepje , deze avond niet bij zijn.

Het was weer een gezellige avond. Lex Bruijn, weer terug van vakantie is ook nog uren aanwezig geweest, maar trok de tafeltennis schoenen niet aan, hij vermaakt zich altijd ook wel prima in de kantine en aan de zijlijn. Johan Vogelzang en Steven Pieter IJkema speelden de hele avond met de pistol bats. Bij navraag blijkt dat Johan van plan is hiermee ook de competitie te gaan spelen. Zijn team is op het nippertje toch nog toegelaten tot de Friese 1e klasse, wat ten koste gegaan is van Buitenpost 3. De pistol bats hebben een hele andere handgreep, wat volgens Johan vele voordelen biedt bij het spelen van flips, blocks en andere slagen. Wie hier meer van wil weten kan contact opnemen met Johan. Ik zelf hou het toch maar liever bij een “normaal” batje. Opmerkelijk was het dat Ria Roossien aanwezig was, zonder echtgenoot Richard. Meestal is het andersom. Ria heeft de smaak te pakken na haar puike optreden bij het veteranentoernooi en stond met veel plezier te spelen. Misschien dat de aanstaande vakantiereis, een dag later, hier ook een rol in speelde.

 een aantal spelers gebruikten de zomertafeltennis avond als training voor het komende Avereest toernooi van zaterdag in Dedemsvaart. Hiervoor waren Hans Valster en Ararad Ohanisian speciaal afgereisd uit Coevorden, want de eigen zaal was nog dicht. Ook Nuas, Justin en Benjamin speelden zich lekker in, ook al moet worden gezegd dat deze 3 de hele zomer door al aan het trainen zijn.

De tafels bleven gedurende de hele avond goed bezet. Voor de wachtenden was er op het grote scherm in de kantine de afgang van Nederland tegen Frankrijk te volgen. Via de glazen wand tussen kantine en speelzaal werden de spelers met diverse communicatie signalen keurig op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen in Frankrijk. Tot ver na elf uur werd er doorgespeeld, waarna de tafels voor de laatste keer gezamenlijk werden opgeruimd.

het zomertafeltennis seizoen is weer voorbij, iedereen kan weer aan de bak in de naderende competitie. Met veel inzet, plezier en gezelligheid, waarbij de opkomst weer wat hoger lag dan voorgaande jaren,  is er 10 weken lang door velen in De Rodenburghal gespeeld. Zoals bekend zullen er volgend jaar 14 tafels neergezet gaan worden, zodat de wachttijden voor een groot deel geschiedenis zullen zijn. Het duurt trouwens niet eens zo heel erg lang meer voordat iedereen weer welkom is bij Rotak. Zo zal in de herfstvakantie op donderdagavond 19 oktober het populaire TAM-toernooi worden georganiseerd. We vinden het een eer, dat Rotak  hiervoor is gevraagd door de TAM organistie en zullen ons best doen om er weer een geslaagd evenement van te maken. Natuurlijk is er dan op donderdag 28 december de 2e editie van het Oliebollentoernooi.

Ik wil bij deze alle deelnemers van de afgelopen 10 weken hartelijk danken. Zonder hen was het zomertafeltennis niet mogelijk geweest. Ik zou zeggen tot volgend jaar, maar hoogstwaarschijnlijk al veel eerder!!

 

En als altijd wil ik ook nog de deelnemers van de laatste sessie danken voor de gezelligheid en leuke avond:

 Johan Vogelzang, Steven Pieter IJkema, Harry Kruizenga, Linda van der Veen, Nils Martin, Michel Nieuwold, Henk Wright, Romano Beijk, Michel Harms, Bart Nieuwold, Bert Rozema, Tabe Hogewerf, Ruben van der Laan, Justin van der Laan, Ria Roossien, Harry Zuur, Bert Jager, Kevin Heijnen, Benjamin Latona, Yunnos Nuas Abdulhassan, Gert Jan Takens, Sebastiaan Verheul, Ararad Ohanisian, Hans Valster, Erwin Heijnen, Alex Westers, Aad Nijdam, en Jan Dijkstra.

 

Erwin Heijnen