Zomertafeltennis Rotak Week 5: vele nieuwe Gezichten en bere Gezellig

Zomertafeltennis Rotak 27 juli 2017

 

Het was de eerste echte week van de zomervakantie. Buiten was het behoorlijk koel, met af en toe een regenbui en een harde wind. Uitstekend tafeltennisweer dus eigenlijk, vooral ook, omdat de temperatuur in de Rodenburghal nu bijzonder aangenaam was. De voor “zomertafeltennis” begrippen matige opkomst van vorige week (15 fanaten) werd nu ruimschoots overtroffen, sterker nog, deze werd met 31 enthousiastelingen meer dan verdubbeld. Dit gold ook voor het aantal provincies, zijn de deelnemers normaal gesproken afkomstig uit Friesland en Groningen, nu kwamen daar Drenthe en Overijssel nog bij.

Dit betekende dus deze week vele nieuwe gezichten naast die van de vaste kern bezoekers. Uit het ‘verre” Dedemsvaart was NTTB trainer Matthias Dul aan komen waaien en aangezien er ruimte genoeg was in zijn vehicle kwamen Tonny Kleiman en Aico Beugelink gezellig mee. TTV Assen was zelfs goed voor 4 deelnemers. Volgens woordvoerder Andries Cats had dat te maken met een sleutel op vakantie. De zaal in Assen werd vorige week opgeknapt, echter had de onverlaat die de werkzaamheden had uitgevoerd, in zijn enthousiasme over zijn aanstaande vakantie, de sleutel ook maar meteen een “all inclusive”  aangeboden.  De zaal was dus dicht, en zo kwamen Andries, jeugdtalent Ryan Roordink, papa Patrick Roordink en sterspeler en voormalig “Avereest” kampioen Bob Eldering deze avond naar Leek.

Maar daarmee was de koek nog niet op. Richard Roossien, net terug van Schiphol om zijn zoon met aanhang daar af te zetten voor een vakantie waarbij ouders zeer zeker zwaar ongewenst gezelschap zijn, had zelf ook een aanhang meegenomen. De voor de bedrijven tafeltennis bond (GBTB) uitkomende heren Bert Jager en Harm Zuur. En jawel, Harm blijkt een broer te zijn van Delta Impuls voorzitter Jan Zuur, deze avond ook aanwezig, dus was er zowaar sprake van een kleine familie reünie. Het spreekt vanzelf dat de heren samen nog een balletje hebben geslagen. Laatste nieuwkomer, zowel letterlijk als figuurlijk, was wereldkampioen zweten Jan Boerma van Tjuchem. Arnoud Hofman kan er ook wat van, maar bij Jan vergeleken stelt dat niets voor. Onvoorstelbaar, het is net of er continue een onzichtbare douche boven deze altijd goedlachse, sympathieke man zijn hoofd hangt.

 Het was een ontzettend gezellige aflevering van het zomertafeltennis. Dat kon je al merken aan het feit dat de tafels tot ver na 23:00 volledig bezet bleven. Om 10 voor 12 hebben we dan toch maar ingegrepen, het was mooi geweest. Ook aan de stamtafel in de kantine bleef na afloop een leuke groep van 12 of 13 personen gezellig na kletsen. Beheerder Sikko is op een welverdiende vakantie naar Ibiza, maar had er als een goede klantgerichte ondernemer, nog wel voor gezorgd dat de voorraad chocomel weer op peil was. Delta Impuls 1 ook weer blij, al doet teamgenoot Wadse Temme niet mee aan deze merkwaardige traditie. Ook Jan Zuur, normaal gesproken een onbeperkte thee drinker, was vandaag maar eens overgestapt op een deze avond bijzonder populair drankje; de radler. Het zal me niet verbazen als deze voorraad binnenkort ook weer moet worden aangevuld. Ik zelf houd het toch maar liever bij een lekker tapbiertje…..Proost!

 

Donderdag 3 augustus om 19:30 is iedereen weer welkom bij de volgende editie van het zomertafeltennis bij TTV Rotak. 

En natuurlijk, sluiten we als altijd weer af met het bedanken en vermelden van alle deelnemers van deze geslaagde avond:

Bob Eldering, Patrick Roordink, Ryan Roordink, Andries Cats, Matthias Dul, Tonny Kleiman, Aico Beugelink,Jan Dijkstra, Frank Stolp, Erwin Heijnen, Kevin Heijnen, Milo van der Kruis, Jan Nicolai, Eddy Friso, Jan Boerma, Jolanda van den Hoogen, Justin van der laan, Ruben van der laan, Richard Roossien, Bert Jager, Harm Zuur, Jan Zuur, Benjamin Latona, Wadse Temme, Sander Derkx, Arnoud Hofman, Tryntsje van Ommen, Nuas Yonnus Abdulhassan, Albert Koffeman, Kosto Veninga en Henk Kuit.

 

Erwin heijnen