Zomertafeltennis Rotak week 6

zomertafeltennis3aug2017

Zomertafeltennis 3 augustus 2017, foto van Henk Kuit

 

Het was weer goed toeven in de Rodenburghal. De temperatuur was aangenaam, de opkomst prima en belle Helena zorgde  er iedere keer weer voor dat je net 1 drankje langer aan de bar bleef staan, dan je oorspronkelijk gepland had. Wat kan deze extraverte dame ontzettend gezellig kletsen, een natuurtalent! 

Zoals iedere week waren er ook nu weer een aantal nieuwe gezichten. Peter Langen, de onmisbare kracht van Delta Impuls , voor het trainen en begeleiden van de jeugd, was voor het eerst aanwezig in Leek. In het kielzog van Harry en linda was Henk Wright meegekomen, voorzitter van The Batswingers, waarmee Rotak een samenwerkingsconstructie heeft. Even lekker bijpraten dus. Feddy Minkes van Delta Impuls had zoon Bryan meegenomen. Bryan is net als mijn zoon Kevin half Nederlands, half Thais. Een mooie gelegenheid om mijn Thais even op te frissen dacht ik, maar helaas, net als Kevin spreekt en verstaat Bryan geen woord, ongetwijfeld als bij Kevin, ondanks de verwoede veelvuldige pogingen van een wanhopige moeder. Jan Boerma had Henk Mulder meegenomen en als de voortekenen niet bedriegen komt Jos van der Tuuk komende donderdag ook en is Tjuchem 1 compleet. Jan Ale Maat van tegenwoordig Dokkum, in vorige edities een trouwe deelnemer, was er dit jaar voor het eerst bij. Laatste nieuweling was youngster Yasr Kaminski, een recreant die al heel aardig speelt. Met een beetje training is hij zeer zeker een talent.

In het begin leek het een rustige avond te gaan worden, maar geleidelijk aan, druppelden steeds meer spelers binnen. Op zich was dit erg fijn, omdat hierdoor iedereen lekker kon blijven doorspelen, tenminste…als je niet te lang bij de bar bleef hangen. Uiteindelijk waren er totaal 26 deelnemers aanwezig.

Sander Derkx kreeg klop van Rotak coryfee Frank Stolp. Wadse Temme was daarna niet de beroerdste om zijn teamgenoot nog een trap na te geven middels een klinkende overwinning, zodat de avond voor Sander in mineur eindigde. Tegen zijn gewoonte in, ging het batje al vroeg weer in de tas. He, Sander!!! het is maar een training avondje! Harry Kruizenga is de laatste tijd in bloedvorm. hoog tijd dus om eens tegen Arnoud Hofman te spelen. Kort gezegd…Harry staat weer met beide benen op de grond, wat een genot om die ongelovige blik in zijn ogen te zien, nadat er weer een onnavolgbare toverbal van “die lange” langs kwam zoeven. Een bewonderend schaapachtig lachje was het compliment van Harry aan het adres van Arnoud, die zich vaak niet eens bewust is van zijn eigen capaciteiten. Jan Nicolai won na lange tijd weer eens van Eddy Friso, aan de bar gaf Eddy aan, dat hij niet eens had geprobeerd Jan te laten winnen, dat zullen we dan maar opvatten als een compliment aan Jan! Maar het bier smaakte er na afloop niet minder lekker om, of wel soms Eddy?!

Er wordt door een aantal alweer driftig getraind om toe te werken naar een goede vorm voor de start van de competitie. Feddy Minkes is hier een goed voorbeeld van. Feddy is typisch zo’n speler die we allemaal van dichtbij wel kennen. Om de paar weken worden er weer nieuwe rubbertjes besteld en getest. Feddy gaat zelfs nog een stap verder, hij heeft nu een setje voor de wedstrijden en een setje voor de trainingen. Het merkwaardige is echter dat beide setjes compleet andere rubbers zijn! Als dat maar goed gaat Feddy! Ik wens je in ieder geval veel succes in de 2e klasse. Goed om te zien dat de talenten van Delta Impuls, Benjamin en Kevin ook weer fanatiek bezig zijn om de vorm weer te benaderen. Succes jongens, zolang jullie het plezier maar voorop blijven stellen, komt alles goed. Mathilde en ik zijn zo wie zo nu al trots op jullie!

Klokslag 11 uur werden de tafels weer opgeruimd. Aan de bar bleef het nog een tijdlang gezellig met Jan, Henk, Kevin, Helena en ondergetekende. Vooral de verhalen van Henk, die zichzelf volledig blootgaf over- en in- zijn vakantie avonturen in Frankrijk waren zeker de moeite waard!

Donderdag 10 augustus vanaf 19:30 is iedereen weer welkom in de Rodenburghal voor de volgende episode van het zomertafeltennis bij Rotak.

 

En last, but not least, vermeld en dank ik iedereen weer voor een gezellige avond bij Rotak:

Albert Koffeman, Harry Kruizinga, Linda van der Veen, Henk Wright, Yasr Kaminski, Nuas Yonnus Abdulhassan, Henk Kuit, Jan Boerma, Henk Mulder, Harm Zuur, Erwin Heijnen, Benjamin Latona, Kevin Heijnen, Justin van der Laan, Kosto Veninga, Jan Ale Maat, Wadse Temme, Arnoud Hofman, Sander Derkx, Jan Dijkstra, Frank Stolp, Eddy Friso, Jan Nicolai, Feddy Minkes, Bryan Minkes, Peter Langen

 

Erwin Heijnen