Zomertafeltennis Rotak Week 7: Gezellige Heksenketel

Overzicht Zomertafeltennis Rotak 10 augustus 2017. Foto genomen door Henk Kuit

Overzicht Zomertafeltennis Rotak 10 augustus 2017. Foto genomen door Henk Kuit

 Ik had het niet echt verwacht gezien de bouwvak, maar het was weer lekker druk bij het zomertafeltennis. De groep ‘vaste bezoekers” groeit gestaag door. 31 spelers haalden het batje deze editie in de Rodenburghal uit de tas. Daarnaast sloegen pa en ma van der Laan en Aadje Nijdam  het schouwspel gade vanaf de zijlijn. Ook deze keer weer 5 nieuwe gezichten: Hugo Beute, Bahram Gerami (GTTC), Hepco Hogewerf (TALO en broer van onze Tabe),  Leroy Leffring (Rotak) en last but not least Eelke Cramer (ODI).

 Het doordraaien loopt aan het begin van de avond nog een beetje stroef, maar na verloop van tijd gaat dat steeds beter. een groep van zo’n 10 spelers houdt hier al rekening mee, door een uurtje later te arriveren. Wat dat betreft heb ik goed nieuws, de komende weken kunnen we er een tafeltje bij zetten. Daarnaast hebben we dankzij The Batswingers voor het volgend jaar de beschikking over 14 tafels. Ook voor het weer met rasse schreden naderende oliebollentoernooi, zou dit zeer welkom zijn. De datum hiervan is trouwens donderdag (avond) 28 december. Nadere info volgt volgende week. Een ieder die niet zo lang wil wachten, kan zich alvast bij mij aanmelden.

Buiten was het behoorlijk koel, maar toch gingen de zijdeuren al snel weer open om de luchtvochtigheid, en daarmee het zweetgehalte van de spelers binnen aangename grenzen te houden. Er werd weer heerlijk door iedereen gespeeld, er valt nooit een wanklank te horen en in de  wandelgangen, wat “by the way” voor Jan Nicolai verboden gebied is, is het lekker gezellig bijkletsen.

Ik moet trouwens een beetje oppassen met wat ik zoal schrijf, voordat je het weet krijg je vanuit onverwachte hoek soms kritisch commentaar. Zo zal ik het maar niet hebben over de natuurlijk ontstane maximaal werkende ventilatiegaten in de schoenen van Jan Nicolai, die volgens de drager nog makkelijk 5 jaar mee kunnen. Ook zal ik maar niet dieper ingaan op de tevergeefs wachtende Jos van der Tuuk, waarschijnlijk op de taxi van Jan Boerma en Henk Mulder, en die uit arre moede dan maar donderdagavond zijn goddelijk lichaam  heeft opgepimpt in de lokale sportschool.  En al helemaal niet over de verliespartijen van Richard Roossien, deze week met 2-1 van Eelke Cramer. Ik vermoed namelijk maar zo dat King Elvis Richard in een donker steegje een te zware opponent zal blijken te zijn.

Maar eerlijk is eerlijk, Richard stond deze avond heel goed te spelen. Hij won bijzonder knap met 3-1 van Arnoud en daarna ging ook Harry er met dezelfde cijfers aan. Tegen Eelke ging het lichtje langzaam uit, wellicht eens samen met Jos naar de sportschool, Richard? Volgens mij heb je nog wel een gaatje op de dinsdagavond, tenminste als Ria daar geen bezwaar tegen maakt. Andere uitslagen van deze avond, die ik van de matadoren “verplicht moet” melden zijn dat Frank met 3-2 van Eelke won, Frank om zijn oren kreeg van teamgenoot Harry, en dat Eelke op zijn beurt weer won van Sander. Uiteraard zijn deze uitslagen onder voorbehoud, ik moet mijzelf tegenwoordig zoals gezegd een beetje indekken. Veel bekijks trok ook de training sessie van Hugo en Bahram. Het groepje bewonderaars werd gedurende de avond steeds groter.

Na afloop werd er nog behoorlijk lang gezellig gekeuveld aan de stamtafel in de kantine, ook deze groep wordt steeds een beetje groter.  Ik wil ook nog graag Frank en Tabe bedanken voor het neerzetten van de tafels, aangezien ik zelf pas tegen half 8 binnen kwam. gelukkig stond alles al klaar. Ook dank aan iedereen die mee heeft geholpen met het opruimen van de tafels na afloop. het was iets over 11en toen we ons konden begeven in de kantine voor de welverdiende afterparty. En voor Jolanda: je shirt heb ik 17 augustus bij me.

 

 Donderdag 17 augustus vanaf 19:30 gaat het zomertafeltennis feest weer verder. Uiteraard is iedereen dan weer van harte welkom voor wederom een gezellige avond tafeltennis 

En zoals altijd wil  ik iedereen weer danken voor hun aanwezigheid:

Bahram Gerami, Hugo Beute, Fre Jansen, Sebastiaan Verheul, Gert Jan Takens, Frank Stolp, Eelke Cramer, Richard Roossien, Bart Kruyer, Erwin Heijnen, Milo van der Kruis, Arnoud Hofman, Sander Derkx, Tryntsje van Ommen, Harm Zuur, Bert Jager, Harry Kruizenga, Henk Wright, Hepco Hogewerf, Tabe Hogewerf, Albert Koffeman, Henk Kuit, Yunnos Nuas Abdulhasan, Justin van der Laan, Ruben van der Laan, Eddy Friso, Jan Nicolai, Jan Boerma, Henk Mulder, Kosto Veninga en Leroy Leffring.

 

Erwin Heijnen