Zomertafeltennis Rotak Week 8: Record aantal Deelnemers

Overzicht Zomertafeltennis 17 augustus. Foto van Henk Kuijt

Overzicht Zomertafeltennis 17 augustus. Foto van Henk Kuit

Topdrukte in de Rodenburghal op donderdag 17 augustus. Weer een nieuw hoogtepunt met maar liefst 35 deelnemers. Dat betekende flink door wisselen, zeker in het eerste uur. Jammer dat Sikko de extra tafel was vergeten, die hadden we goed kunnen gebruiken. De “nieuwe gezichten” van deze week waren Wouter Fokkens (Vinkhuizen) , Tamme Beenes (Aktief), Michel Nieuwold, Bart Nieuwold, Romano Beijk (The Batswingers), Rick Smid en Stijn Veenstra (recreanten). 

35 deelnemers op 7 tafels is echt iets teveel van het goede. Gelukkig hebben we dat probleem getackeld voor het volgende jaar, wanneer we de beschikking hebben over 14 tafels. Voor de komende 2 weken in augustus moeten we het nog even doen met 8 tafels, ik neem tenminste aan dat Sikko de extra tafel nu wel zal meenemen. Toch hoorde je niemand echt mopperen en werd er veel gedubbeld. Om een uur of half 10 was er weer voldoende ruimte en konden de echte die-hards nog lekker anderhalf uur doorspelen. Ik ga er van uit dat de laatste 2 afleveringen van het zomertafeltennis iets rustiger zullen zijn, maar garanties kan ik uiteraard niet geven.

De meest verrassende uitslag van de avond was de eclatante overwinning met maar liefst 3-0 van oldstar Henk Kuit op Wadse Temme. Opmerkelijk, want Henk speelt 2e klasse en Wadse vertoont zijn kunsten in de noordelijke 1e divisie. Wadse vertelde mij dat hij veel lange ballen gaf, omdat hij lekker wilde blijven spinnen op de lange noppen van Henk. Hij gaf ruiterlijk toe, dat Henk in dit type spel, gewoon beter was en dus verdiend had gewonnen. Nuas wist daarnaast ondergetekende te verslaan met 3-2, ook verrassend, want dat was de eerste keer dat Nuas van mij wist te winnen. Klasse Nuas en vanaf deze kant nogmaals de felicitaties!

Voor de rest heb ik eerlijk gezegd eigenlijk niet zo heel erg goed meegekregen, wat er allemaal op de speelvloer gebeurde. Veel rond gewandeld en met een aantal even een babbeltje gemaakt. lekker relaxed. Op een gegeven moment belandde ik aan de bar met de enige aanwezige dame van deze sessie, de sympathieke Jolanda van TTV. Vinkhuizen. Voor we het wisten waren we een uurtje verder. De hoogste tijd om toch nog maar even het batje uit de tas te halen.

Aangezien ik deze keer weinig journalistieke inspiratie kan vinden, maar een aantal weetjes over mijzelf. Afgelopen vrijdag een invitatietoernooitje gespeeld bij Midstars, georganiseerd door Jeffrey Kremer en Chris van Dijken. Oergezellig met op de achtergrond een vriendschappelijke match tussen Midstars 1 en ODI 1. Deze werd met 6-4 door Richard, Talo en Peter gewonnen van Eelke, Maartje en John. Ik zelf werd uiteindelijk, dankzij een geleend batje van Jeffrey, 2e in het toernooitje achter winnaar Chris.  Ingewijden weten dat ik al een tijdje met smart zit te wachten op mijn nieuwe frame en rubbers. kan ik eindelijk weer echt voluit gaan trainen en spelen. Dit geldt ook voor zoon Kevin, die zelfs niet meer wil spelen totdat het nieuwe batje is gearriveerd. Vandaag heb ik dan eindelijk de tracking code ontvangen. Hoera! dat betekent dat we morgen de beschikking hebben over de nieuwe setups. Voor wie het wil weten, ik ga spelen met het frame  Andro Super Core Cell Off, met op de forehand een Tibhar Aurus rood, 2.1 en op de backhand een Andro Rasanter R47 zwart 2.0. Kevin speelt met hetzelfde frame, op voorhand Tibhar Aurus Select rood, 2.1 en op backhand Andro Rasanter R42 zwart 2.0. maak uw borst maar nat!

Na afloop van de avond wederom met een hele grote groep aan de stamtafel gezeten. Met animator en spraakwaterval Tamme Beenes staat dit altijd garant voor een hoop gezelligheid. We gaan nog 2 weken door met het zomertafeltennis.

Donderdag 24 augustus is de volgende aflevering van het Zomertafeltennis bij Rotak. Iedereen is uiteraard weer van harte welkom!

En wederom dank ik iedereen voor zijn enthousiasme, gezelligheid en aanwezigheid:

Wadse Temme, Arnoud Hofman, Sander Derkx, Jan Ale Maat, Benjamin Latona, Kosto Veninga, Jan Nicolai, Eddy Friso, Arend Nijdam, Tamme Beenes, Jolanda van den Hoogen, Harry Kruizenga, Henk Wright, Michel Nieuwold, Bart Nieuwold, Romano Beijk, Frank Stolp, Erwin Heijnen, Ruben van der Laan, Justin van der Laan, Rick Smid, Stijn Veenstra, Yonnus Nuas Abdulhassan, Milo van der Kruis, Bert Jager, Richard Roossien, Wouter Fokkens, Bart Kruyer, Fre Jansen, Gert Jan Takens, Jan Boerma, Sebastiaan Verheul, Bryan Minkes, Feddy Minkes en Henk Kuit.

 

Erwin Heijnen