Zomertafeltennis Week 9: Ideale Opkomst met 25 deelnemers

Zaal Overzicht Zomertafeltennis TTV Rotak. met dank aan Henk Kuit.

Zaal Overzicht Zomertafeltennis TTV Rotak. Met dank aan Henk Kuit.

De op een na laatste aflevering alweer van het zomertafeltennis kende het perfecte aantal deelnemers (25) . Men kon lekker blijven doorspelen doordat een groep van steeds weer variërende samenstelling zich vermaakte in de kantine, waarbij door sommigen met angst en beven de wedstrijd van Ajax in Noorwegen werd gevolgd. Ook deze keer waren er weer 6 nieuwe spelers komen opdraven. Deze helden waren de recreanten Titia en Bart de Wit, Jelle Bouwer (Buitenpost), Michel Harms (The Batswingers), Bert Bruinsma en Harry Schadlich (Ready).

Ik kwam pas tegen half 8 binnen, maar dat was geen enkel probleem. Met vereende krachten werden in een mum van tijd de tafels klaar gezet, zodat tegen 20 voor 8 iedereen met spelen kon beginnen.  Het was nog steeds behoorlijk warm in de zaal, dus werden de zijdeuren wederom open gezet. De verkoeling was bijna direct merkbaar. Jan Zuur, die weer terug was van vakantie, plakte onder het spelen door de rubbers van mijn nieuwe batje en die van mijn zoon waar ik hem zeer dankbaar voor ben. Omdat een aantal spelers de avond begonnen met een lekker kopje koffie en een babbeltje in de kantine, kon het zo zijn, dat vanaf het begin er eigenlijk niemand hoefde te wachten. Af en toe zag je zelfs dat er een tafel niet bezet was, een zeldzaamheid bij het zomertafeltennis van dit jaar.

Zoals altijd werden er weer vele training partijtjes gespeeld. Jelle Bouwer, die een aantal weken niet had gespeeld, moet er nog even inkomen. Hij verloor van Sander en van Wadse. De meest opmerkelijk prestatie deze avond kwam op naam van Milo van der Kruis. In een spannende wedstrijd wist hij met 3-2 van Sander te winnen.  Ter voorbereiding op de met rasse schreden naderende competitie werd er door Rotak en Oldambt een soort van halve duo wedstrijd gespeeld. In de dubbel wisten Alex en ik ternauwernood met 3-2 te winnen van Fre en Gert Jan. Dit ondanks een 0-2 achterstand en ondanks het feit dat ik regelmatig op de tenen van Alex ging staan. We moeten nog even aan elkaar wennen. Daarvoor wist Gert Jan te winnen van Alex, maar ging Gert Jan er op zijn beurt met 3-1 af tegen mij. Over 3 weken kunnen we reeds op herhaling in de 2e competitie wedstrijd. We zouden er voor tekenen als we dan dezelfde tussenstand op het bord weten te krijgen tegen deze misschien wel licht favoriete titelkandidaat. In ieder geval kan ik nu al zeggen dat mijn nieuwe materiaal er veelbelovend uitziet, een paar dagen later wist ik bij Midstars het veteranentoernooi in  de B-groep er ook mee te winnen, dus dat beloofd veel goeds. Jan Boerma won met 3-2 van Nuas, die na veel trainen in de zomer steeds beter gaat spelen. Als hij nu eens net zo aanvallend gaat spelen in de competitie als in de training, kan hij voor vele verassingen gaan zorgen. Opmerkelijk is trouwens dat Jan reeds 3 weken op rij telkens met 3-2 van Nuas wint.

Het was weer een erg gezellige aflevering van het zomertafeltennis. Er werd veel gedubbeld en ik had het gevoel dat iedereen ook net even wat langer speelde dan anders.  Omstreeks half 12 werden wederom met vereende krachten de tafels weer opgeruimd en was het aan de stamtafel in de kantine nog een lange tijd gezellig. Donderdag 31 augustus is de laatste keer dat het zomertafeltennis dit jaar plaats zal vinden. Het zal dan ongetwijfeld iets rustiger zijn doordat een aantal verenigingen reeds weer is begonnen in de eigen zaal.

 

Donderdagavond 31 augustus vanaf 19:30 is iedereen weer van harte welkom voor de laatste editie van het zomertafeltennis bij Rotak

 

en zoals gebruikelijk dank ik weer iedereen voor hun aanwezigheid:

Jan Boerma, Henk Mulder, Fre Jansen, Gert Jan Takens, Titia de Wit, Bart de Wit, Alex Westers, Erwin Heijnen, Yunnos Nuas Abdulhasan. Albert Koffeman, Jelle Bouwer, Arnoud Hofman, Jan Zuur, Wadse Temmes, Benjamin Latona, Sander Derkx, Michel Nieuwold, Henk Wright, Romano Beijk, Michel Harms, Feddy Minkes, Milo van der Kruis, Henk Kuit, Bert Bruinsma, Harry Schadlich

 

Erwin Heijnen