Degradatieduel Rotak 1-Ready 1 Donderdag 15 Oktober

Donderdag 15 oktober staat de belangrijke wedstrijd Rotak 1- Ready 1 op het programma in de 1e klasse B. Ready staat 4e met 4 punten voorsprong  op Rotak dat 5e staat. Het is wel duidelijk dat 1 van beide teams gaat degraderen, dus deze wedstrijd moet door Rotak gewonnen worden om nog kans op handhaving te maken.

Het heenduel ging voor Rotak in Leeuwarden met 7-3 verloren dus dat belooft niet veel goeds. Dit betrof echter de eerste wedstrijd van het seizoen en er zijn wel wat zaken veranderd sindsdien die hoop bieden op een beter resultaat.

Ready zal waarschijnlijk gaan spelen met Geert van der Donk, Gert jan Los en Jan Bosma. Chris Borger, die ook deel uit maakt van het team speelt wellicht niet mee omdat hij bridge verplichtingen heeft op donderdagen. Rotak zal spelen met Jan Dijkstra, John Boonstra en Erwin Heijnen. In het dubbelspel zal Erik Jan Pronk ingezet worden.

Geert van der Donk is de onbetwiste kopman van Ready en is een goede 2e divisie speler. Hij is de enige speler in de wedstrijd met een D-licentie. Normaal gesproken zullen Jan, John en Erwin geen kans maken tegen deze sterke verdediger. Gert Jan Los en Jan Bosma spelen tot nu toe nog niet echt de sterren van de hemel, maar dit kan zomaar veranderen in een belangrijk degradatie duel waar het er echt om zal gaan.

John Booonstra en Jan DijkstraKopman bij Rotak is Jan Dijkstra. Jan die een vervelende periode achter de rug heeft met tal van blessures hoopt vanaf nu weer volledig mee te kunnen spelen. In de trainingen en de wedstrijd tegen Buitenpost (6-4) bleek dat Jan zijn spelniveau niet heeft geleden onder de verplichte rust. Het meespelen van Jan in de komende wedstrijden zal erg belangrijk zijn voor Rotak om degradatie te kunnen voorkomen.

John Boonstra heeft de vorm nog niet te pakken. Hij kan veel beter dan hij tot nu toe heeft laten zien. In het verleden is gebleken dat John altijd veel beter speelt in de 2e competitiehelft, dus laten we hopen dat dit nu ook weer het geval zal zijn. John pakte wel 2 overwinningen in Leeuwarden en het zal mooi zijn als hij deze prestatie weet te herhalen. Erwin Heijnen maakte dit seizoen zijn debuut in de 1e klasse. Om het niveau enigzins te kunnen bijbenen is hij extra trainingsuren gaan maken bij Delta Impuls in Heerenveen. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Met een tot nu toe verdienstelijke 60% is hij waardevol voor Rotak. gebleken. De vraag is nu of hij dit niveau vast kan houden.

Aan een voorspelling van de uitslag waag ik mij niet. Wel durf ik te stellen dal het succes van Rotak in grote mate zal gaan afhangen van het dubbelspel en de vraag of iemand een vuist kan maken tegen Geert van der Donk. Donderdag weten we meer. Aanvang 19:30 in de Rodenburghal in Leek

Juist hebben we bericht gekregen van Marcel Mulder van radio Westerkwartier dat ze de wedstrijd live gaan volgen. Dit betekent dat onze spelers regelmatig na afloop van de partijen even worden geïnterviewd.