Eerste competitie overwinning voor Rotak 1

Jan DijkstraHet eerste team van tafeltennisvereniging Rotak heeft na drie nederlagen eindelijk een winstpartij geboekt. In het Friese Buitenpost werd Buitenpost 2 met 4-6 verslagen.

Na lang blessureleed was Jan Dijkstra weer eens van de partij. Ondanks een conditieachterstand en gebrek aan wedstrijdritme deed hij het zeer verdienstelijk door twee partijen te winnen. Zijn laatste partij tegen H. Antonissen won hij, na twee matchpoints te hebben weggewerkt, op het nippertje met 12-14 in de vijfde en laatste game. Erwin Heijnen begon slecht en verloor in drie games van T. Alma. Later op de avond bleek dit eigenlijk aan het type tegenstander te liggen, want Alma zorgde deze avond zonder problemen voor drie punten voor Buitenpost. Zijn volgende partijen speelde Erwin uitstekend. Hij hield steevast het initiatief en vooral zijn backhand knalde er vrolijk op los. Met twee verdiende overwinningen zorgde hij voor twee leekster punten. John Boonstra’s spel is nog niet om over naar huis te schrijven. Hij wist alleen te winnen van J. Bosma en had hier vijf games voor nodig ( 11-7, 11-13, 7-11, 11-7, 6-11). Of het verstandig was werd betwist, maar Jan Dijkstra trad ook achter de tafel bij het dubbelspel. Samen met John Boonstra werd de eerste game nog verloren, maar de Rotakkers hervatten zich in de volgende games uitstekend. Met goed geplaatste aanvallen en scherpe blocks werd de winst in vier games binnengehaald en dat leverde Rotak het winnende punt op.

Rotak staat hiermee nog steeds op de één na laatste plaats en blijft nog steeds in degradatienood. Donderdag aanstaande komt koploper Bergum op bezoek in Leek. Aanvang is 19.30 uur in de Rodenburghal.