Goeie competitiestart voor tafeltennissers Rotak 1 en 2

Het eerste team van tafeltennisvereniging Rotak komt dit seizoen weer uit in de hoogste afdelingsklasse en is de najaarscompetitie goed begonnen. Na het 5-5 gelijkspel vorige week uit tegen het lastige Oldambt kwam Vinkhuizen 1 in de Rodenburghal op bezoek.  Jan Dijkstra won met aanvallend spel zeer overtuigend alle drie zijn partijen. Hij liet zelfs geen enkele game aan zijn tegenstanders. Lex Bruijn en John Boonstra waren ieder goed voor twee punten. Beiden waren niet opgewassen tegen het onvoorspelbare noppenspel van Luuk Kamphuis. Het dubbel Boonstra/Dijkstra leverde met dominant spel in drie games het achtste punt op (11-7, 11-7, 11-9), waardoor uiteindelijk de verdienstelijke stand 8-2 op het scorebord stond.

P1030061Team 2 heeft fier de koppositie ingenomen in hun poule. De derby tegen Actief 1 werd florissant met 9-1 gewonnen. Erik Jan Pronk en Menno de Kruif wonnen al hun partijen. Erwin Heijnen moest alleen zijn meerder erkennen in Marck Schriever. Vooral de laatste partij van Menno tegen Marck was het aanzien meer dan waard. Over en weer werden de meest spectaculaire kamikaze ballen op of over de tafel gezoefd. Het was genieten geblazen en onder aanmoediging van de heren van team 1, die hun overwinning al aan het vieren waren in de kantine, zegevierde Menno in de vijfde game met 14-12.

Team 3 is de competitie gestart met twee uitwedstrijden. Zowel tegen Meteoor 2 als tegen WTTC 2 werd met 6-4 verloren.  Het is nog even wachten op hun eerste thuiswedstrijd: 9 oktober komt Argus 4 op bezoek.