Heren 1 lijdt verrassend verlies in Franeker

Erwin in actieZonder de geblesseerde Jan Dijkstra, maar met in zijn plaats de kopman van team 2 Erwin Heijnen toog Rotak 1 naar Franeker om daar een oude bekende te bestrijden. Oud- club en teamgenoot Rienk Groothoff speelt niet alleen bij de tegenstander, maar is ook voorzitter van de inmiddels grootste club van Friesland. Hij mocht meteen openen tegen invaller Erwin die er verdienstelijk nog een vierde game uitsleepte, maar toch in Rienk zijn meerder moest erkennen. Tegen de wat merkwaardig spelende Jan Bosgra kwam Erwin in de problemen door te haastig spel en te geforceerde openingen, kwalen die hem ook parten speelde in zijn laatste wedstrijd tegen rolstoelspeler Rudie van de Kooy, waardoor beide partijen verloren gingen.

In zijn eerste wedstrijd speelde John prima tegen Jan Bosgra en kon een mooie overwinning noteren. Tegen Rudie ging het echter helemaal mis omdat de rolstoeler behendig zijn spel kon opdringen aan John, waardoor deze constant achter de feiten aanliep. Ook tegen Rienk kon John geen potten breken, hoewel er makkelijk een vijfde game in had gezeten. John speelde echter zonder overtuiging, had ook last van zijn schouder en liet een grote voorsprong glippen.

Lex opende tegen Rudie, verloor weliswaar een game, maar kwam niet echt in gevaar. In zijn tweede wedstrijd tegen Rienk was het nagelbijten geblazen. Na een souverein gewonnen eerste game, miste Lex op 9-7 in de tweede een hoge bal en werd de game alsnog met 14-12 uit handen gegeven. Na een derde game die met 11-3 werd gewonnen dacht iedereen dat het met Rienk gedaan zou zijn. Niets was echter minder waar. Hij rechtte zijn rug en sloeg met dezelfde cijfers in de vierde game toe. De beslissende game ging voor de wissel gelijk op, waarna vervolgens Rienk een voorsprong nam en deze uitbouwde tot een 10-8 voorsprong. Op zijn eigen service verkeek Rienk zich twee keer op de effectloze ballen die Lex van zijn noppen af liet komen. Op eigen service kreeg Lex matchpoint dat hij met een mazzelige netbal omzette in zijn eerste hattrick van het seizoen.

Over het dubbel kunnen we kort zijn. Door het wegvallen van Jan heeft Rotak 1 geen sluitende combinatie, waardoor het dubbel, ondanks een gewonnen eerste game kansloos verloren ging.

Alles bij elkaar opgeteld verloor Rotak 1 dus met 6-4 en is het degradatiespook nog zeker niet afgewend.