Rotak 1 pakt koppositie in 1e klasse

De tafeltennissers van Rotak 1 hebben de topper tegen Buitenpost 2 gewonnen. Thuis in de Rodenburghal stond, na een 2-3 achterstand, uiteindelijk een 6-4 winst op het scorebord. Hierdoor pakt Rotak de koppositie in de 1e klasse.

Het was na lang blessureleed en een nieuwe knie de terugkeer van Frank Stolp in de competitie. Volgens Frank was het eigenlijk nog iets te vroeg voor een wedstrijd, maar Alex Westers was verhinderd en een invaller uit team 2 was niet mogelijk want dat speelde deze avond ook, dus de plicht riep. Nog wat onwennig won hij de eerste partij van Joost Mulder, voornamelijk met zijn karakteristieke gedrukte ballen met zijn noppen. Tegen Johan Bosma wilde hij zijn spinballen uitproberen, maar vanwege beperkte bewegingsvrijheid lukte dit niet naar wens en verloor deze partij in vier games. Zijn derde partij wist hij wel weer te winnen door vooral de snelle spinballen van Shakeeb Zahir op een verschrikkelijke manier met zijn noppen scherp terug te blokken. Al met al geweldig om deze ‘oudgediende’ weer achter de tafel te zien spelen.

Man van de avond werd Jan Dijkstra met drie overwinningen. Van Shakeeb en Joost won hij op indrukwekkende wijze in vier games en Johan werd zelfs in drie games naar huis gestuurd (11-6, 11-8, 11-6). John Boonstra won alleen zijn partij van Shakeeb. Zijn verlies tegen Joost was onnodig. De eerste game werd zonder probleem gewonnen, voornamelijk door aanvallend spel van John. Dit werd in de tweede game voortgezet, maar vanaf het eind van de game ‘vergat’ John aan te vallen waardoor hij nipt de tweede game verloor en Joost beter in zijn spel kwam en de partij naar zich toe trok (11-6, 13-15, 9-11, 8-11). Bij het dubbel was het duidelijk dat Jan en John een tijdje niet met elkaar hadden gedubbeld. Zij maakten vele onnodige fouten en dit punt ging daarom verdiend naar Buitenpost.

Frank Stolp weer achter de tafel

Frank Stolp weer achter de tafel