Voorbereiding op voorjaarscompetitie 2015

6 man geknipt

De voorbereidingen op de nieuwe competitie zijn begonnen. Diverse spelers hebben 4 januari hun eerste balletje geslagen op de Noordelijke klassekampioenschappen in Assen. En donderdag 8 januari was onze eerste speelavond in de Rodenburghal zeer goed bezet. De eerste bijgekomen kilo’s door kerstvakantie en oliebollen werden er fanatiek afgespeeld!

De indeling van de voorjaarscompetitie 2015 is bekend en staat op NTTB noord uitslagen en stand. Team 1 gaat in de 1e klasse Friesland onveilig maken. Zij zijn dit seizoen ingedeeld in de Friesland-poule en beginnen vrijdag 30 januari met een uitwedstrijd tegen ODI-1 in Oudega. Het gepromoveerde team 2 moet het dit seizoen waar gaan maken in de 2e klasse. Zij beginnen donderdag 29 januari met een thuiswedstrijd tegen Argus 3. Dit doen zij gezamenlijk met team 3 dat eerst thuis speelt met Oldambt 2. En voor het eerst sinds jaren hebben we weer een vierde team!  Hierin maakt Eltje de Graaf zijn debuut in de competitie voor Rotak. Team 4 speelt zijn eerste wedstrijd  op vrijdag 30 januari uit tegen Midstars 7 in Middelstum.

Vanaf het einde van de najaarscompetitie 2014 is door diverse spelers de nieuwe plastic bal getest. De kwaliteit van deze bal blijkt nog zeer slecht. Vele ballen gingen zeer snel stuk en braken zomaar in tweeen op de naad. Uit navraag bij leveranciers bleek dat er nog hard wordt gewerkt aan de plastic bal en we kregen het advies om de plastic bal nog maar niet in te voeren. Aangezien alle verenigingen zelf de keus hebben om in de voorjaarscompetitie te spelen met de plastic of de celluloid bal heeft het bestuur daarom besloten dat we komend seizoen blijven spelen met de vertrouwde celluloid bal.