Onze vereniging

logo speler - kopieRotak

Rotak is de tafeltennisvereniging voor Noordenveld, Leek en omstreken! We zijn een kleine vereniging en bestaan al meer dan 25 jaar. We hebben de intentie om te groeien tot een middelgrote vereniging.Gezelligheid staat bij ons voorop! Sinds de oprichting hebben we gespeeld in gymzaal De Klimop in Roden, maar sinds de zomer van 2013 spelen we in onze nieuwe accommodatie De Rodenburghal in Leek. Deze sporthal is voorzien van een nieuwe houten sportvloer en heeft een prachtige kantine met zicht op de zaal. Dit biedt de mogelijkheid om het tafeltennissen onder het genot van een drankje te bekijken en gezellig met elkaar na de wedstrijd na te tafelen. En in de vakanties kunnen we hier gewoon doorspelen. Onze speelavond is de donderdag van  19.30 tot ca. 23.00 uur.

Tafeltennis

Tafeltennis is een gezonde sport voor iedereen, jong en oud, die op ieder niveau met veel plezier beoefend kan worden! Er kan recreatief worden gespeeld en op competitieniveau. Het is een individuele sport, maar wel met de gezelligheid van een teamsport. Het is heerlijk om met medesporters een paar uur te gaan “pingpongen” en even de dagelijkse beslommeringen van je af te spelen!

Onze sport is bij uitstek geschikt om fit te worden, te zijn en te blijven. Na een uurtje tafeltennis zijn zo ongeveer alle spieren in het lichaam aan het werk gezet. Bovendien is er weinig kans op blessures. Tafeltennis is zeer gevarieerd omdat je allerlei technieken zoals topspin, backspin, contraservice en smash kan toepassen. Het is de snelste balsport ter wereld waarbij ook nog je hersenen aan de bak moeten. Het is een sport waarbij je met concentratie, snelheid, beweging en tactiek je tegenstander te slim af probeert te zijn.

Logo25jaar website Leek